Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reiki

Életünk öt fontos szabálya

·  Élj abban a tudatban, hogy Istennek egy része vagy.

·  Élj abban a tudatban, hogy minden és mindenki egy rész belőled és te is mindennek és mindenkinek egy része vagy.

·  Élj a minden átfogó szeretet szerint, mert a reiki a minden létező iránti szeretet.

·  Éld felelősséggel jelen életed. Az alázatosság nem közömbösséget vagy passzivitást jelent.

·  Ne csak gyógyíts a reikivel; ne csak tanítsd a reikit - ÉLD a reikit!

F.E. Eckard Strohm

 

Mi a REIKI?

  

A reiki a legkönnyebben megtapasztalható gyógyító energia.
Dr. Mikao Usui a XIX. században fedezte fel újra számunkra.
A reiki szó jelentése:
Egyetemes életenergia. Számunkre ez Isteni energiát jelent. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat. Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre. A reikire beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá válik, nyitottsága , és ezzel együtt Istenbe vetett hite megnő

 

Dr. Usui alapelvét a következő öt pontban fogalmazta meg, melyek máig is érvényesek

 

-         Csak ma ne mérgelődj!
- Csak ma ne aggodalmaskodj!
- Tiszteld tanáraidat, szüleidet és az időseket!
- Becsülettel keresd meg a kenyered!
- Légy hálával minden létező iránt!

 

 
Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az ÉLET energiája.

A BEHANGOLÁS a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül.

Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottság alakul ki bennünk a saját magasabbrendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetség és kreativitás. A növekedés és a változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni.

Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. század végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyította meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.

Ez egy ősi gyógyítási módszer amelyet a 19.-dik század végén újra felfedezett számunkra Dr. Mikao Usui.Ez egy energia szemléletű gyógymód, nem erőszakos és abszolút kellemes.A Reiki minden szinten hat,fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan, helyre állítja a spirituális és mentális egyensúlyt.Az okszinten hat a betegségre, megszünteti a negatív energia blokkokat,energia mintákat.A reiki mindenen felül áll és holisztikus hatásában.
 
Szószerinti fordításban a REIKI univerzális élet erő energiát jelent."REI" japán kanji karakter jelentése:univerzális, lélek, szellem, isteni, szent.Mélyebb szinten "REI" spirituális tudatosságot jelent, bülcsesség amely Isten-i tudatosságból, felsőbb éntől származik."KI" jelentése ami keresztül folyik testünkön az élet szükségszerűje.

Kínában CHI-nek,Indiában PRANA-nak ,Hawaii-on AUMAKUA-nak nevezik.

"A Chi univerzális életerő energia amely keresztül megy és alkotója mindennek. . . Amikor a Chi mozog azt életnek nevezzük.Amikor elválik, visszahúzódik azt halálnak nevezzük.Amikor a Chi áramlik akadály nélkül akkor azt egészségnek nevezzük.Amikor a Chi áramlása blokkolódik akkor ott betegség alakul ki"
 
REI + KI = Spirituálisan irányított életerő energia.Az Isten-i tudatosság (REI) amely irányítja az életerő (KI) energiát a gyakorlatban Reiki-nek nevezzük.Hogyan alkalmazzuk a Reiki energiát?

 

A Reiki egy természetgyógyászati módszer, egy transzcendentális iskola, ezoterikus beavatás, ősi módszer, amely csak a XX. században vált elérhetővé az átlagemberek számára. Olyan tudás, amelynek megszerzésért valaha vagyont, karriert, családot hátrahagyva kolostorba vonultak az emberek. Egyetemes küldetése az emberiség szellemi szintjének emelése, fejlődésének elősegítése.

A Reiki energiája nem azonos a természetgyógyászok által használt bioenergiával. A bennünket körülvevő energiaóceánban a bioenergia – a fizikai test éltető ereje – a legalacsonyabb, míg a Reiki az Univerzum legmagasabb rendű (isteni) megnyilvánulásai közül való, amelynek közvetítésére különleges behangolások után válik képessé a jelölt. A Reiki az emberre a test–lélek–szellem teljességében hat.

A Reiki nem vallás. Világnézetre való tekintet nélkül működik, hívőknél és ateistáknál egyaránt, nem ellentétes egyetlen vallás vagy felekezet tanításaival sem.

 

Mit tesz a REIKI?


Energiával, életerővel látja el a testet és a lelket.
Támogatja a test természetes képességét hogy önmagát meggyógyítsa.
Kiegyenlíti, egyensúlyba hozza a test energiáit.
Helyreállítja a spirituális és mentális egyensúlyt.
Megszünteti a stressz, felszabadítja az érzelmi blokkokat.
Támogatást ad a változások idején.(születés, halál, életstílus változás)
Erősíti a kreativitást.
A betegség okszintjén hat, nem a tüneti szinten.
Felszabadítja a blokkolódott és negatív energia mintákat.(ebben benne foglaltatik a fájdalom, hozzánk kapcsolódott romboló érzelmi mintákat és múlt életbeli tapasztalatokat.
Biztosítja a teljes relaxációt, kellemes érzést és egységet.
Tisztítja a testet a toxinoktól, mérgektől.
Önmagát szabályozza a kezelt személy szükséglete szerint.
Támogatja és felerősíti minden más kezelés, terápia hatását természetes módon.
Műküdik állatokon, növényeken ugyanúgy mint a csecsemőtől az aggastyánig mindenen és mindenkin.
Minden szintjét eléri a létezésnek, fizikai, mentális, érzelmi, és spirituálisan.Létrehozza az egyensúlyt minden szinten.
Soha nem okoz semmilyen károsodást.
Az Isten-i tudatosság által irányított és csak a szükséges mennyiséget kapja a kezelt személy az adott területre amelynek szüksége van rá.