Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

 

GONDOLATOK

 

IDÉZETEK KÖVETKEZNEK A MA ÉLŐ EGYIK LEGNAGYOBB MESTER GONDOLATAIBÓL

 

 

"Amíg életedet az egó irányítja, addig gondolataid, érzelmeid és cselekedeteid zöme vágyból vagy félelemből fakad. A kapcsolataidban ezért vagy akarsz valamit a másiktól vagy félsz tőle.
Amit akarsz, az lehet: élvezet vagy anyagi haszon, elismerés, dicséret vagy figyelem, éntudatodnak összehasonlításon alapuló megerősítése, mert megállapíthatod, hogy te több vagy, többed van, vagy többet tudsz, mint ők. Félni pedig attól félsz, hogy az említetteknek esetleg épp az ellenkezője igaz, ami csökkentené önértékelésedet.


Amikor a jelen pillanatot helyezed figyelmed középpontjába - ahelyett, hogy egy célhoz vezető folyamat eszközeként használnád azt - akkor túllépsz az egón és azon a tudattalan kényszeren, hogy az embereket valamilyen végcél eszközeként használd. A végcél: önmagad mások árán történő megerősítése.

Amikor a legteljesebb figyelmedet adod annak, akivel éppen együtt vagy, akkor a kapcsolatból kiveszed a múltat és a jövőt - leszámítva azon eseteket, amikor gyakorlati okok miatt azokra szükség van. Amikor mindenkivel teljesen jelenlévő vagy, akivel csak találkozol, akkor már nem használod azt a fogalmi identitást, amit a számukra alkottál - a te értelmezésedet arról, hogy ők kicsodák és mit tettek a múltban - és képes vagy a vágy és a félelem egós műveletei nélkül interakcióba lépni másokkal.

A kulcs: a figyelem, az éber nyugalom.
Milyen csodálatos is túllépni kapcsolataidban az akaráson és a félelmen.
A szeretet semmit sem akar és semmitől sem fél."