Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Drágakőterápia

DRÁGAKŐTERÁPIA

 

Az összes fejlett társadalomban a drágaköveket nemcsak értékükért és szépségükért, hanem állítólagos gyógyító és harmonizáló erejükért tartják nagy becsben. A drágakövek évmilliók során képződtek a föld mélyén, tökéletes sötétségben, keresztülmentek a finomodás és a tisztulás folyamatán, mígnem az emberek végső formájukban fel nem fedezték és a napvilágra nem hozták őket.

A drágakövek földünk alapelemeiből állnak, ezért a néphit szerint föld védő, erősítő és tápláló erejével kötnek össze minket. Ragyogó szépségükkel a legtisztább termékszetes színekben sugárzó fény hordozói, valamint a kozmikus energiák és tulajdonságok közvetítői; az égből és a földből vonzzák magukhoz az erőket, hogy azután kisugározzák azokat a világ felé. Kristályos szerkezetük felsőbbrendű elvek alapján épül fel, amelyek visszavezetnek minket a kozmikus rendben, és harmonizálóan hatnak testre és lélekre egyaránt.

E hit és tanítások, valamint a természetgyógyászat egyes irányzatai szerint, ha a drágakővel díszített ékszert viselünk, vagy a drágakövet a testünkre tesszük, finom rezgés, rezonancia keletkezik bennünk. A szunnyadó, vagy legátolt, megzavart univerzális erők és tulajdonságok a drágakő rezgéseire azonnal válaszolnak. Ezek az erők felélednek és visszanyerik eredeti formájukat.

 

 

 LEGFONTOSABB NEMESKÖVEK ÉS GYÓGYHATÁSUK

 

 Achát: természetes formájában sokféle szinű lehet, de sohasem élénk, csíkos vagy sávos mintázatú.  Segíti a kommunikációt.

Akvamarin: átlátszó, világoskék, enyhiti a nyaki fájdalmakat, segíti a belső nyugalom megtartását. A tengeri utazésok szerencsköve.

Ametiszt: lila, ihletet ad.

Citrin: sárga szinű, segít a mérgezések hatásának csökkentésében és a gondolatok tisztításában.

Gránát: az életerő tüzét rejti magában, vörös színű, bátorságot ad, élénkíti a szexuális aktivitást.

Gyémánt: a kövek királya , a lelki nemesség jelképe

Hematit: magyarul vérkő, érrendszeri betegségek, fogínysorvadás, vérszegénység ellen ajánlatos.

Jáde: a Távol-kelet szent köve, a béke, nyugalom szimbóluma, meditációhoz használják.

Karneol: energetizál, fokozza az erotikus élvezetet, mindenfajta teremtő folyamatot erősít.

Lapisz lazuli: a végtelen bölcsesség jelképe, jó hatással van a pajzsmirigyre.

Malachit: fokozza a toleranciát, gyógyítja a szemet, tisztitja a belső látást is.

Rózsakvarc: hozzásegít, hogy vállalni tudjuk sebezhetőségünket és ki tudjuk fejezi érzelmeinek, véd  a számítőgép, TV káros kisugárzásától.

Rubin: aktivizálja a szenvedélyt, élénkíti a szivet és a szexuális energiát

Smaragd: a kövek királynője, enyhít, békét, harmoniát hoz, elixir formájában a malachithoz hasonlóan a szemet gyógyitja.

Türkiz: a régi perzsa kultúra seznt köve, nyak, sziv, homloktáji fájdalmak ellen hatásos, az úton lévők szeren

Zafír: bizalmat, hitet ad, elősegíti a meditációt, gyógyító hatását elsősorban a torok területén fejti ki.

 

 Néhány ismertebb, a természetgyógyászok által használt drágakőterápiás módszer:

1
.) Kézbe véve a kéz reflexzónáin keresztül hat szerveinkre.

2.) Csakraterápia: feküdjünk le nyugodtan, zárjuk ki a külvilágot. Hallgassunk halk meditációs zenét, égessünk aromalámpát, hogy teljes egészében el tudjunk lazulni. A köveket helyezzük a hozzájuk rendelt csakrákra, úgy, hogy közvetlenül érintkezzenek a bőrfelülettel. Amikor minden kő a helyére került, hunyjuk be a szemünket és belső látásunkkal kövessük energiáink áramlását. A drágakőben lévő erő közben megindítja bennünk az öngyógyítás folyamatát
.

3.) Gyógyító elixírként: Kellőképpen megtisztított drágakövünket dobjuk egy pohár ásványvízbe, és hagyjuk benne néhány órán át. A víz átveszi a kő rezgéseit, így ha megisszuk, gyógyereje közvetlenül belülről hat.

4.) Drágakőfürdőként: Ugyanezen alapelven működik a drágakőfürdő is. Testileg-lelkileg megtisztulva, újjászületve kelhetünk ki fürdővizünkből, ha drágaköveinket néhány órán át benne áztattuk.

5.) Masszázshoz használhatunk lapos, nagy felületű drágaköveket. Masszírozzuk velük hátunkat, hasunkat, talpunkat, és engedjük, hogy a kő közben kifejtse gyógyító erejét.

6.) Ékszerként viselve drágaköveink nap mint nap velünk lehetnek, és folyamatos védelmet biztosítanak. A drágakövek, nemesfémek a díszítésen túl speciális rezgéseikkel, energiamezejükkel kapcsolatba lépnek az ékszert viselő aurájával, és összesimulva felveszik egymás rezonanciáját. 

CSAKRÁK ÉS A HOZZÁJUK RENDELT DRÁGAKÖVEK


Gyökér-csakra: achát, hematit, jáspis, gránát, vörös korall, rubin
Szakrális csakra: karneol, holdkő
Napfonat csakra: tigrisszem, borostyánkő, topáz, citrin
Szív-csakra: rózsakvarc, turmalin, kunzit, smaragd, jáde
Torok-csakra: akvamarin, türkiz, kalcedon
Harmadik szem csakra: lapis lazuli, indigókék zafír, szodalit
Korona-csakra: ametiszt, hegyikristály


A csakrák, mint a szervezet energiaközpontjai fontos szerepet kapnak mindennapi életünkben. Irányítják energiáinkat, melyek helyes működés esetén minden szervet precízen működtetnek, így megakadályozzák a fizikai és lelki betegségek kialakulását, megőrzik egészségünket.