Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szűz

2012.06.12

Élénk értelem, jó felfogóképesség, beszéd és íráskészség a jellemző. Igen racionális, gyakorlatias, tetteiben elsősorban az értelem diktál, és nem az érzelem.
Bár vezetőnek is alkalmas, de a beosztotti munkában tűnik ki leginkább, főleg olyan területeken, ahol aprólékos, sok figyelmet igénylő munkát kell végeznie. Igen jó korrektor, pénzügyi szakértő, de újságíróként is jól megállja a helyüket.
Mivel az uralkodó bolygója a Merkúr, igen alkalmas minden kereskedelemmel kapcsolatos tevékenységre. Sokat ad a környezetére, de önmagára is.
Megelégedését, megnyugvását, sőt boldogságát is a munkában találja, s meg van győződve arról, hogy a munkáját magasabb cél érdekében végzi.

Legjellemzőbb tulajdonsága az erős kritikai beállítottság. Ez a kritika nem rosszakaratú, mégis sokszor kellemetlen, csípős és gunyoros.
Nem a nagyvonalúság embere, a legkisebb részleteket hozza elő az anyagból, és ezeket a részletecskéket a legnagyobb finomsággal dolgozza ki. Ahol mások már befejezték a munkát, ott még mindig talál hibát.
Feltűnően jó a beosztó képessége. Nemcsak rendes, hanem pedáns is.
Sok benne a lemondás. Természetesnek, magától értetődőnek veszi, hogy földi életében nem érheti el a nagy magasságokat. Ösztönösen tudja, hogy nem az eredmény embere, hanem az előkészületé.
A Szűz-jel a föld-jelek közé tartozik. Ennek megfelelően kimondottan gyakorlatias, mindenből hasznot akar húzni, higgadt, dolgos, céljai elérésében szívós, anyagias.

 

 
Uralkodó bolygója a Merkúr.

Fő jellemzői:

Értelem – Kommunikáció – Felfogóképesség – Szellemesség – Beszéd – Írás – Logika – Ész – Sokoldalúság – Alkalmazkodóképesség – Gúny – Furfangosság – Kettősség – Rövid utazások – Könnyedség – Információ – Agilitás – Szomszédok – Testvériesség – Változatosság – Ügyesség – Gyógyítás – Kifejezés