Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nyilas

2012.06.12

Szereti a szabadságot, a függetlenséget. Szeret utazni. Kitűnő udvarló és jó partner. Ha ellobban a szerelem lángja, komisz, embertelen lesz partneréhez, átnéz rajta, mintha csak levegő volna, és csak házon kívül, ahol más ember is látja, mutat iránta kevés udvariasságot.

Szellemi érdeklõdése széleskörû. Nemcsak intellektuális, hanem intelligens is. A magasabbrendû szellemi dolgok felé tör. Alapvetõ képessége, hogy a valóságot átfogóan szemlélje. Szelleme az intellektuson túli dolgok, a transzcendens felé szárnyal nyitott szívvel, hittel. Keresi, kutatja az Isten, a természet, a társadalom törvényeit. A társadalomban csak a valódi tekintélyt formál és másokat is hajlamos eszerint megítélni, vagy eszerint irányítani.

A törvényt tiszteli, de lázad, ha az eszményt, a humánumot, a szabadságot veszély fenyegeti. A törvénytelenség felháborítja, s a zsarnokságot nem viseli. Elsõrendû érzéke van, hogy a jogot a jogtalanságtól megkülönböztesse. Szavaiban, tetteiben õszinte és nyílt, becsületes. Bízik önmagában és ugyanilyen bizalommal fordul mások felé.

A nemes humáns eszmék fellelkesítik, de változékony természetének megfelelõen lobogó lángja egy idõ után lelohad. Optimizmusa azonban töretlen, s hisz abban, hogy az eszmények felé törekvés meghozza gyümölcsét.

Cselekedeteiben a segítség szándéka vezérli, jóindulatú és joviális. A jóság olyannyira elvakítja, hogy a nyilvánvaló negatív tényeket sem látja meg. Ez lehet az alapja, hogy így emberismerete nem a legjobb. Viszont, ha a pszichológia megállapítását vesszük alapul, mely szerint az ember a róla alkotott pozitív képhez igyekszik felnõni, akkor a Nyilas ember hozzáállása az emberekhez nagyon is elõrevivõ.

A magasrendû típus rendkívül emberszeretõ és szociális érzékû, az üldözöttek védelmében, az igazságtalanul mellõzöttek érdekében minden erejét latbaveti, s kítûnõen ért ahhoz, hogy másokat is hívjon és rábeszéljen a segítségnyújtásra.

A Napot célbavenni más jegyek számára túlzásnak tûnhet. A Nyilas ember alaptermészetéhez tartoznak a túlzások. Mikor eszméirõl, élményeirõl, képességeirõl beszél, felmagasít, megszépít. Éppígy eltúlozza munkakedvét, vállalkozó hajlamát. Mindezek hátterében az húzódhat meg, hogy szereti önmagát az élen tudni. Meggyõzõdése, hogy amit tesz és gondol, az úgy helyes, jó és ésszerû. Ezért szívesen beszél véleményérõl, hozzáállásáról -szinte saját hangjától elbûvölve- viszont a másik meghallgatásához kevés a türelme. Nagyszerû beszélõképességével lelkesedésével könnyedén meggyõz másokat igazáról. Képes rá, hogy még abban is kétséget támasszon, aki biztosan tudja, hogy nincs igaza. Ítéleteiben, elhatározásaiban inkább az érzés vezérli, mint az értelem. Ennek tudható be, hogy sokszor elhamarkodottan dönt. Általában intuíciója alapján jár el mindenben. Változatosságszeretete legkönnyebben utasásokban, helyváltoztatásokban nyerhet levelezést. Amennyiben nincs módja ennek tényleges megvalósítására, képzelete a fantázia szárnyán repül.

Szimbólumának, a kentaurnak megfelelõen nemcsak a szellemen túli vonzza, hanem a földi élet örömei, kényelme is. Valódi életmûvész, aki ki tudja élvezni az élet felkínált lehetõségeit. Derûs, kedélyes természetével, szerepelni vágyásával és kiváló beszédkészségével általában a társaság lelkévé válik. Különösképpen vonzzák a színpompás felvonulások.

Az Ön születési állatövi jegyének uralkodó bolygója a Jupiter.

Főbb jellemzői:

Kiterjedés – Nagyság – Optimizmus – Remény – Kicsapongás – Hit – Erkölcs – Hosszú utazások – Érettség – Szerencse – Lehetőség – Kapzsiság – Jólét – Filozófia – Továbbtanulás – Kedélyesség – Túlzás – Kockázatos üzleti vállalkozás – Önelégültség – Pompa

Híres Nyilas szülöttek:

 • Babits Mihály
 • Bartók Béla
 • Bólyai János
 • Brad Pitt
 • Edith Piaf
 • Frank Sinatra
 • Julianne Moore
 • Kim Basinger
 • Kirk Douglas
 • Kodály Zoltán
 • Maria Callas
 • Mark Twain
 • Puccini
 • Scarlett Johansson